سه CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا یا در اصطلاح عامیانه تر سایت ساز که در حال حاضر در طراحی سایت سیستم پر استفاده هستند و کاملا حرفه ای و قابل توسعه برای ایجاد وب سایت هستندرا بررسی منماییم. هر سه  CMS دارای جامعه بزرگی از توسعه دهندگان ,برنامه نویسان و طراحان قالب و استفاده کنندگان هستند و وب سایت شرکتی یا وب سایت اطلاع رسانی و حتی فروشگاه اینترنتی فراوانی با آنها ساخته شده است . هر سه سایت ساز رایگان هستند.

 

هر سه نرم افزار ساخت سایت  قدرت های زیادی دارند ،  اما هر کدام به تنهایی مزایا و معلیب خود را دار هستند و در زمینه های خاصی نسبت به بقیه برتری دارد. وردپرس تا حد زیادی در استفاده و نگهداری آسان است و قابل توسعه و توانمند می باشد. اما بسیاری از امکانات مدیریتی  که در سایت های بزرگ نیاز است را ندارد. جوملا برای سایت شرکت ها یا پورتال های معمول مانند مجله های اینترنتی ، وب سایت خبری ، سایت های خدمات الکترونیک ساخته شده است. دروپال از لحاظ فنی و توسعه پذیری توانمند است اما یادگیری و مدیریت آن سخت است و نیاز به تیم برنامه نویس دارد.

وردپرس  _  wordpress

وردپرس در نگاه اول  یک ابزار برای ساخت وبلاگ است ،  و در واقع  بخشی از سایت های ساده می توانند مانند یک وبلاگ پیاده شوند, ورد پرس برای این گونه وب سایت ها بسیار مناسب است ولی تا حد زیادی استفاده کننده و طراح سایت است که می تواند حتی با وردپرس هم سایت حرفه ایی و بزرگ طراحی نماید. ویژگی متمایز وردپرس آسانی در استفاده از آن حتی برای کاربران غیر متخصص است که حداقل دانش را از طراحی وبسایت دارند. برای سایت هایی که به صورت وب سایت استاتیک هستند یا سایت هایی که بر اصول وبلاگ هستند یا نیاز به ارتباطات اولیه و حتی فروش به مشتری  دارند وردپرس سایت ساز خوبی است. باید دقت داشت که وردپرس فاقد بسیاری از امکانات مدیریتی است که اغلب سایت های حرفه ایی به آنها نیاز دارند. البته افزونه های متعدد برای وردپرس وجود دارد که خود دنیای است و  برای انتخاب در استفاده از این افزونه ها در طراحی سایت وردپرس نیاز به شناخت و تخصص کافی طراح سایت است.

وردپرس دارای تالار گفتگوی بزرگی است.پیدا کردن توسعه دهندگان وردپرس و حل مشکلاتی که شما با آنها روبرو می شوید آسان است ولی کن همیشه حضور یک شرکت طراحی سایت حرفه ایی و یا یک طراح سایت مستقل با تجربه راهگشای شما در ایجاد یک سایت تجارت الکترونیک یا یک وب سایت معرفی خدمات خواهد بود . وردپرس از لحاظ سهولت استفاده از جوملا و دروپال آسانتر است. نصب افزونه ها ، بروزرسانی وردپرس و گرفتن نسخه پشتیبان با یک کلیک امکان پذیر است.

در کلیت موضع می توان گفت طراحی سایت با وردپرس نسبتا آسان است.

مزایای وردپرس

  • ابزاری مناسب برای ساخت وبلاگ

  • آسان بودن استفاده برای صاحبان سایت که توانایی های فنی ندارند.

  • تنظیمات، نصب و نگهداری سایت به سرعت و بدون دردسر است.

  • ایجاد تغییر در وب سایت و ارتقا سایت با یک کلیک

  • دارای تعداد بسیاری  توسعه دهندگان قالب وردپری و پوسته و ماژول وردپرس

 

معایب

  • توسعه امکانات موجود اولیه هسته وردپرس نیازمند ماژول نویسی است

  • افزودن محتوای دینامیک و متغییر  به صفحات کمی سخت است.

  • امکانات شبکه اجتماعی تا حدی کم است.

 

joomla  - جوملا

جوملا از هر دو جنبه قابلیت توسعه و سهولت در استفده بین وردپرس و دروپال قرار می گیرد . جوملا از یک فریمورک MVC  استفاده میکند و بسیار توانمند تر از وردپرس می باشد و میتوان علاوه بر طراحی سایت از فریم ورک آن حتی برای توسعه سیستم های تحت وب استفاده کرد.

در حال حاضر در نسخه سه به بعد این سایت ساز ساده سازی های بسیاری در مراحل نصب و بروزرسانی جوملا انجام شده ، دیگر نیازمند دانش تخصصی خاصی نمی باشد. جوملا دارای یک جامعه بزرگ از طراحان قالب حرفه ای و توسعه دهندگان افزونه در میان شرکت های طراحی سایت میباشد. البته بسیاری از قالب های طراحی وب سایت جوملا رایگان عرضه نمی شود. شاید این امر مهم ترین دلیل کمتر بودن تعداد سایت های طراحی شده با جوملا باشد ولی بدلیل امکانات گسترده تر جوملا مورد توجه زیاد شرکت های طراحی سایت و مشتریانی است که میخواهند وب سایت شرکت یا کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی نمایند در حالی که در دروپال و وردپرس تعداد قابل توجهی ماژول  به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته که شاید نیاز های شرکت ها و مجموعه های بزرگتر را برآورده نکند . البته هستند تعداد قابل توجهی افزونه بسیار حرفه ایی که در جوملا رایگان عرضه شده اند . ولی نکته بسار مهم این است که برای جوملا فارسی تعدا بسیار زیادی ماژول و کامپوننت و افزونه بومی سازی شده و برای تقریبا هر آنچه که نیاز است برای یک طراحی وب سایت یا حتی فروشگاه اینترنتی افزونه بانک و ... به زبان فارسی نوشته شده است و شاید بتوان با کمی اغماض بتوان گفت در جامعه طراحان وب سایت در ایران محبوب تریت سایت ساز موجود است. به خاطر داشته باشید طراحی سایت با جوملا ساده نیست.

 

مزایا

  • در نسخه های جدیدتر مراحل نصب و پیکربندی حتی از وردپرس هم ساده تر شده است.

  • سیستم کش برای بهبود کارایی و سرعت لود مجدد  به صورت پیش فرض در هسته جوملا وجود دارد.

  • پنل مدیریتی حرف ایی و کاآمدی دارد

  • توسعه پذیری بیشتر برای توسعه دهندگان نسبت به وردپرس دارد اللخصوص در ایران

 

معایب

  • بسیاری از افزونه های خوب جوملا باید خریداری شود البته با نبود کپی رایت ساید خیلی قابل توجه نباشد .

 

 

دروپال  -  Drupal

دروپال از لحاظ تنظیمات و مدیریت نسبت به جوملا و وردپرس پیچیده تر است ، اما روش های ساده ای را برای تنظیمات کاربرد های مهم مانند تعریف صفحات دینامیک که یک اسکریپت PHP را پردازش میکند را دارد. دروپال یک API توانمند فراهم می کند که به طور قابل ملاحظه ای زمان توسعه سیستم ها پیچیده را کاهش می دهد. 

وقتی که مشکلی پیش بیاید منابع مختلفی برای کمک و راهنمایی  در تالار گفتگو و سایت دروپال وجود دارد، ولی نه به اندازه جوملا یا وردپرس . ابزار بخش مدیریتی دروپال بسیار زیاد, غیرقابل درک و پیچیده است. این موضوع بزرگترین مشکل استفاده از دروپال است. به صورت پیش فرض محتوا های دروپال فقط به صورت HTML  وارد می شود و برای داشتن یک ویرایشگر با استاندارد  WYSIWYG باید افزونه مجزایی نصب شود در حالی که این ویرایشگر ها به صورت پیش فرض  و حتی حرفه ایی در حد نرم افزار ورد در هسته  جوملا و وردپرس قرار دارند. یک اپراتور یا کارمند اداری به سادگی نمیتواند از دروپال استفاده کند و نیاز به تعداد جلسات آموزشی می باشد.

مزایا

  • امکان پردازش کد PHP در تنظیمات داخل دروپال و عدم نیاز به توسعه ماژول یا افزونه  برای بسیاری از کارها البته برا برنامه نویسان خوب است نه برای کاربر عادی

  • API توانمند برای توسعه افزونه ها

  • امکان پیاده سازی تقریبا هر آنچه که یک برنامه نویس php به آن نیاز داردامکانات ممکن برای یک وبسایت

 

معایب

  • وقت گیر بودن تنظیمات و نگهداری برای کاربران غیر متخصص

  • تعداد قالب های  و افزونه های  کمتر نسبت به جوملا و وردپرس

  • برای طراحی سایت حرفه ایی تعداد زیادی افزونه باید نصب شود.

 

Member Access